Vegan herfst stamppot met vegan steak Het is Herfst, en hoewel de temperatuur het nog niet helemaal toelaat is het langzaam wel tijd voor een ouderwets goede stamppot. Omdat het als veganist altijd weer een uitdaging is om lekkere vertrouwde recepten te vinden. Hebben we vandaag dit lekkere herfstrecept voor je op het menu staan. […]
Vegan herfst stamppot

Vegan herfst stamppot met vegan steak

Het is Herfst, en hoewel de temperatuur het nog niet helemaal toelaat is het langzaam wel tijd voor een ouderwets goede stamppot. Omdat het als veganist altijd weer een uitdaging is om lekkere vertrouwde recepten te vinden. Hebben we vandaag dit lekkere herfstrecept voor je op het menu staan. Een lekkere vegan herfst stamppot met vegan steak.

Wat maakt deze herfstpot zo speciaal? Om te beginnen is hij natuurlijk 100% vegan. Dit is al een perfect begin en draag je automatisch goed bij aan een duurzame en betere wereld. Nu de rest nog ;-). Daarnaast is deze stamppot ook erg gezond. We maken hem namelijk met bataat en raapstelen. Raapstelen zijn super gezond er zitten gigantisch veel goede vitaminen zoals B,C en heel veel ijzer in. Die je juist in deze koudere tijden nodig hebt.

TIJD

45 minuten

VEGAN

Ja

INGREDIËNTEN

9

LEVEL

beginners

100% vegan uit de Ekomenu maaltijdbox

Waarom ik zo enthousiast ben over dit recept is niet alleen vanwege de vitaminen, maar ook omdat hij echt verrukkelijk is. Zoals je wellicht weet ben ik groot fan van de 100% biologische maaltijdbox van Ekomenu. Waar ik (bijna) elke week het ‘Easy Vegan’ menu van ontvang. Ja ook ik zet mijn abonnement soms op pauze om een weekje over te slaan. Wil je meer weten over Ekomenu? Ik heb voor het gemak een link met meer informatie vermeld. www.maaltijdbox-vergelijken.nl/ekomenu

 
Ik kwam dus dit recept tegen in mijn Easy Vegan menu van Ekomenu, en vond het op het eerste gezicht een beetje simpel en saai. Maar naarmate ik dit gerecht aan het bereiden was. En langzaam de geuren vrij kwamen en ik stiekem tijdens het koken begon te proeven. Werd ik laaiend enthousiast. Wat een lekker recept!

Ingrediënten voor 2 personen

 • Biologische zoete bataat – 250 gram.
 • Biologische aardappels – 500 gram.
 • Biologische raapstelen – 2 bosjes.
 • Biologische uien – 2 stuks.
 • Biologische vegan steak – 2 stuks.
 • Olijfolie extra vierge – 1 Eetlepel.
 • Bakolie – 1 Eetlepel.
 • Zout en peper naar smaak.

Bereiding van de herfst stamppot

 1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 ˚C. Leg alvast een stuk bakpapier op de bakplaat.
 2. Schil met een dunschiller de bataat en verdeel deze in kleine blokjes, die je vervolgens mengt met wat olijfolie en over de bakplaat verspreid. Zet dit nu +/- 25 minuten in de hete oven totdat het gaar is.
 3. Nu ga je een pan met water aan de kook brengen waar je de aardappels in gaat koken. Vergeet niet de aardappels eerst te wassen. Indien je liever geschilde aardappels hebt. Dan kun je deze eerst schillen. Snijd deze daarna in evengrote stukken om ze gaar te koken. (vang het kookvocht hierna op)
 4. Het is tijd om de raapstelen te wassen en in kleine stukjes te snijden.
 5. Ook de ui mag je in halve of kwart ringen snijden.
 6. Nu kun je alvast de vegan steak in een koekenpan met hete bakolie gaan bakken. Bak deze totdat beide kanten een mooie lichtbruine kleur hebben. Doe nu de uien erbij en bak deze ook nog even mee op middel tot laag vuur.
 7. Een stamppot is geen stamppot als er niet flink gestampt is. Stamp daarom de aardappels met wat van het bewaarde kookvocht tot een lekkere zachte mix. Doe hier de gesneden raapstelen bij en maak dit af door de gegrilde bataat er over te verspreiden. Voeg de steak erbij en voilá, geniet van dit heerlijke herfst recept.
Vegan herfst stamppot

Nog even...

Natuurlijk ben ik erg benieuwd naar wat jij van dit recept vindt. En of je er net zo van hebt genoten als ik. Het zou leuk zijn, als je even een berichtje achterlaat in het daarvoor bestemde formulier hier onder aan deze pagina. Mocht jezelf een lekker vegan recept kennen, dat je graag wilt delen met anderen. Stuur ons dan een mail met je recept. Doe daar meteen een duidelijke beschrijving van de ingrediënten, de bereidingswijze en een of meerdere foto’s bij en dan plaatsen wij hem op onze website.

Eet smakelijk!

Auteur

Dit recept is geschreven door Débora, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!