Simpel vegan pasta gerecht – Penne all-arrabiata Soms wil je gewoon een lekkere simpele maaltijd en als ik simpel zeg dan bedoel ik ook echt simpel. Ik doe liever niet aan pakjes-zakjes koken maar ik gebruik wél graag gedroogde kruiden om daarmee een saus te maken. Laat dat nou eens aan de wieg staan van het […]
vegan pasta all-arabiata

Simpel vegan pasta gerecht - Penne all-arrabiata

Soms wil je gewoon een lekkere simpele maaltijd en als ik simpel zeg dan bedoel ik ook echt simpel. Ik doe liever niet aan pakjes-zakjes koken maar ik gebruik wél graag gedroogde kruiden om daarmee een saus te maken. Laat dat nou eens aan de wieg staan van het simpele maar zalige – en natuurlijk -vegan – pastagerecht ‘pasta all’arrabiata’. Tomaten, rode peper, knoflook en oregano als een simpele maar zalige saus. De naam komt van het Italiaanse woord ‘arrabiato’, wat kwaad of boos betekent. Dit heeft te maken omdat het een lekker pittig gerecht is.

TIJD

15 minuten

VEGAN

Ja

INGREDIËNTEN

7

LEVEL

beginners

Ingrediënten

Bereiding: Pasta All-Arabiata

  1. Doe twee of drie eetlepels (afgestreken) met kruidenmix in een hapjespan. Voeg vervolgens evenveel eetlepels olijfolie en water toe als je aan kruidenmix hebt gebruikt. Dus: 3 eetlepels kruidenmix + 3 eetlepels olijfolie + 3 eetlepels water. Als je dit gerecht voor het eerst maakt, begin dan gewoon met twee eetlepels kruiden. 
  2. Zet de pan op het vuur en laat het langzaam verwarmen tot het begint te bakken. Roer er een paar keer doorheen totdat de kruiden zacht worden en het lekker geurt. Pas op dat het niet verbrandt!
  3. Als de kruiden goed zacht zijn geworden en de olie en het water helemaal erin zijn opgenomen, voeg je de tomaten toe aan de kruiden. Goed doorroeren en lekker laten koken op een halfzacht vuurtje tot de tomatenblokjes helemaal zacht zijn geworden en een mooie saus ontstaat. Lekker wat peper en zout eroverheen draaien en nogmaals omroeren.
  4. Weeg braaf je pasta zo’n 100 gram per persoon is voldoende. Pasta koken in een pan met ruime hoeveelheid water en zout. Kijk even naar het aantal minuten dat aangegeven wordt op de verpakking van de pasta. Kook de pasta al dente zodat je een lekkere bite blijft behouden, Ik  gebruik zelf vaak de biologische volkoren penne van de Albert Heijn, hier is geen melk of ei aan toegevoegd.
  5. Pasta afgieten voor ‘ie te gaar is, niet te lang uit laten lekken in het vergiet en hop, op de saus kieperen. Met een houten lepel erdoorheen spatelen en direct opdienen in een fijn kommetje.
  6. Nog even heerlijke vegan kaas erover heen strooien en je hebt een heerlijke simpele vegan pasta maaltijd.

Buon appetito!

Auteur

Dit recept is geschreven door Débora, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!