Vegan Kip Madras Curry Kip Madras was een van mijn all time favorite recepten. Maar omdat het natuurlijk met kip is – en dan maakte ik het ook nog uit een pakje van de Wereldgerechten van Knorr – kwam het bij ons niet meer op tafel te staan. Jammer! Daarom ben ik aan de slag […]

Vegan Kip Madras Curry

Kip Madras was een van mijn all time favorite recepten. Maar omdat het natuurlijk met kip is – en dan maakte ik het ook nog uit een pakje van de Wereldgerechten van Knorr – kwam het bij ons niet meer op tafel te staan. Jammer! Daarom ben ik aan de slag gegaan om zelf een recept te maken voor een vegan Kip Madras Curry.

Als vega vervanger voor de kip gebruik ik de Vegetarische Kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Heerlijk vind ik deze en we gebruiken ze thuis dan ook minimaal 1x per week in verschillende gerechten. Alleen jammer dat ze een beetje aan de dure kant zijn, aangezien het om vier euro van een verpakking van 160 gram gaat. Maar ik vind het veel lekkerder dan tofu dus het is het waard!

TIJD

45 minuten

VEGAN

Ja

INGREDIËNTEN

10

LEVEL

beginners

Ingrediënten

Bereiding: curry madras met vegan kip

  1. Ga aan de slag met de groente! Was ze eerst. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Pel de ui en snipper deze in kleine stukjes. Snijd beide tomaten en de rode paprika in blokjes.
  2. Om de curry Madras wat pit te geven, voegen we ook een rode peper toe. Was deze, snijd de peper open en haal de zaadjes eruit. Nu kun je de peper in fijne stukjes snijden.
  3. Pak een wok of een braadpan en doe hier twee eetlepels kokosolie in. Als deze gesmolten is, voeg dan de uitjes toe en fruit deze totdat ze langzaam bruin worden.
  4. Voeg de groente en de peper toe en roerbak deze  een minuut of vier op hoge temperatuur.
  5. Voeg nu de Madras Curry pasta toe en roer deze goed door de groente. Voeg daarna ook de kokosmelk toe en roer net zo lang tot de pasta en de kokosmelk helemaal met elkaar verbonden zijn tot een egale curry saus.
  6. Laat dit nu 10 minuten zachtjes doorkoken, eventueel met de deksel op de pan.
  7. Ondertussen kun je de rijst klaarmaken, zoals beschreven op de verpakking. Origineel hoort basmati rijst bij Curry Madras. Ik kies echter altijd voor zilvervliesrijst omdat deze gezonder is.
  8. Als laatste neem ik een nieuwe pan en laat ik hierin twee eetlepels kokosolie smelten. Hierin bak ik de Vegetarische Kipstuckjes bruin en een beetje krokant. Ik maak deze trouwens eerst altijd wat kleiner voordat ze in de pan gaan zodat ze knapperiger worden.
  9. Als de kipstukjes klaar zijn dan voeg ik ze toe aan de groente met de currysaus en laat ik het nog heel even (afgesloten) staan.
  10. Daarna serveer ik de rijst samen met de Kip Madras op. Heerlijk!

Tip! Voeg ook eens op het allerlaatste stukjes groene appel toe aan je curry. Dit geeft een verfrissende bite aan het gerecht!

Eet smakelijk!

Auteur

Dit recept is geschreven door Débora, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!