
Dadeltaart
Deze dadeltaart heb ik al heel vaak gebakken en valt zeker onder mijn favorieten. Of je nou een verjaardag hebt of dat er visite over de vloer komt, deze taart is geschikt voor alle gelegenheden! Een groot voordeel van deze taart is dat je het voor een langere tijd kan bewaren, waardoor je er de hele week plezier van hebt. Makkelijk om te maken en vooral erg lekker om op te eten!
TIJD
20 minuten
+ 2 uur afkoelen
VEGAN
Nee, wel vega
INGREDIËNTEN
6
LEVEL
beginners
Ingrediënten
- 500 g dadels (zonder pit, in kleine stukjes)
- 250 g roomboter
- 150 g lichte basterdsuiker
- 1 rol Maria biscuitjes (in kleine stukjes)
- 1 ei
- 3 eetlepels kokos + extra voor garnering
- Overig: Taartvorm +/- 24 cm

Bereiding:
- Begin met het smelten van de boter op een laag vuurtje.
- Wanneer de boter is gesmolten voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Roer dit mengsel totdat de suiker volledig is opgelost.
- Klop het ei los in een kommetje en voeg het toe aan het boter- en suikermengsel.
- Laat het mengsel licht koken terwijl je continue blijft roeren.
- Zodra het mengsel weer egaal is kan je de dadels toevoegen. Zorg dat je de dadels er goed doorheen mengt.
- Voeg de kokos toe en laat het geheel een minuut goed doorkoken.
- Voeg vervolgens de verkruimelde biscuits toe aan het kokende mengsel.
- Roer alles goed door totdat het vermengd is.
- Haal het mengsel na een halve minuut van het vuur.
- Vet de taartvorm in en stort het mengsel in de taartvorm.
- Druk het mengsel goed plat en egaal met de achterkant van een lepel en strooi vervolgens de geraspte kokos over de taart.
- Laat de taart minstens twee uur afkoelen in de koelkast.
Eet smakelijk!
Auteur
Dit recept is geschreven door Débora, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!