
Bananabread
Bananabread is erg populair en op steeds meer plekken te bestellen. Het kent veel variaties. Zo kan je voor een klassiek bananabread gaan, maar is het ook goed te combineren met chocola of walnoten. Toch gaat er niks boven een (warme) zelfgemaakte bananabread. Naast dat het erg lekker is, is dit een goed idee om te maken als je overrijpe bananen thuis over hebt
TIJD
30 minuten
+ 55 minuten in de oven
VEGAN
Nee, wel vega
INGREDIËNTEN
11
LEVEL
Beginners
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 150 gram amandelmeel
- 1,5 theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- 2 eetlepels honing
- 100 gram gewelde rozijnen
- 25 gram gemalen kokosnoot
- snufje zout
- 3 theelepels kaneel
- amandelschaafsel (topping)
- Olie (voor het invetten)
- Overig: cakevorm

Bereiding:
- Verwarm de over voor op 170 graden Celcius.
- Prak of pureer de bananen. Tip: Zelf vind ik het lekker om een gedeelte grof te laten, zodat je de banaan nog een beetje proeft.
- Mix of roer het amandelmeel, het bakpoeder, de eieren, de honing, de gewelde rozijnen, de gemalen kokosnoot, het zout en het kaneel door de banaan.
- Vet de cakevorm in.
- Giet het mengsel in de vorm.
- Bedek het mengsel met het amandelschaafsel.
- Zet de cakevorm in de oven en bak het bananabread in 55 minuten gaar.
- Haal het bananabread uit de oven. Laat iets afkoelen voordat je het snijdt. Warm smaakt hij het allerlekkerst.
Variatietips:
- Naast dit klassieke recept is een handjevol noten of stukjes chocola lekker als variatie in de vulling!
- Je kunt bananabread prima bewaren door dit (in plakjes) in tevriezen. Doe dit even in de oven en je hebt een heerlijk warm ontbijtje! Op zoek naar een vegan ontbijtje? Lees het artikel ons artikel over vegan broodbeleg!
Eet smakelijk!
Auteur
Dit recept is geschreven door Débora, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!