Banana choco shake Een super lekkere maar vooral eenvoudige en voedzame shake die je binnen enkele minuten maakt! Snel gemaakt als tussendoortje maar ook een goede energie kick voor het sporten! TIJD 5 minuten VEGAN optioneel INGREDIËNTEN 3 LEVEL beginners Ingrediënten 1 banaan 250 ml melk of plantaardige melk zoals kokosmelk, sojamelk of amandelmelk om […]
Banana choco shake

Banana choco shake

Een super lekkere maar vooral eenvoudige en voedzame shake die je binnen enkele minuten maakt! Snel gemaakt als tussendoortje maar ook een goede energie kick voor het sporten!

TIJD

5 minuten

VEGAN

optioneel

INGREDIËNTEN

3

LEVEL

beginners

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 250 ml melk of plantaardige melk zoals kokosmelk, sojamelk of amandelmelk om de shake vegan te maken
  • 2 el cacaopoeder
  • Optioneel; lijnzaad, chiazaad of kokosrasp

Bereidingswijze

Het belangrijkste onderdeel van deze shake is de banaan. Je kunt een verse banaan gebruiken, maar ik heb ook altijd een voorraadje bananen in de diepvries. De banaan doe je vervolgens samen met de melk in de blender. Ben je vegan? Gebruik dan plantaardige melk zoals kokosmelk, sojamelk of amandelmelk. Het derde ingredient is de cacao poeder, voeg hier een ruime eetlepel van aan toe.

Zet vervolgens de blender aan (ik gebruik in het begin even de ijsblokjes stand om de banaan fijn te hakken) en laat alles een minuut of 2 op de hoogste stand blenden. Giet het in een glas en je hebt binnen vijf minuten een lekkere en voedzame shake!

Wil je meer uit je shake halen? Voeg dan eens chiazaad, lijnzaad of kokosrasp toe. Deze kun je mee blenden. Maar let er wel op dat het hierdoor dikker wordt, dus gebruik niet teveel!

Ben je nog op zoek naar lunchinspiratie? Combineer dan deze lekkere shake met een van onze tips voor vegan broodbeleg!

Auteur

Dit recept is geschreven door Lizzy, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!