Voordelen van Shampoo bars Zoals we onlangs al in een ander artikel schreven, proberen wij steeds meer plastic verpakkingen in huis te weren, zo ook in de badkamer. Heb je er al eens bij stil gestaan dat bijna alles wat je in je badkamer gebruikt een plastic verpakking heeft? Je douchegel, shampoo, bodylotion, tandpasta, het […]
Voordelen shampoo bars

Voordelen van Shampoo bars

Zoals we onlangs al in een ander artikel schreven, proberen wij steeds meer plastic verpakkingen in huis te weren, zo ook in de badkamer. Heb je er al eens bij stil gestaan dat bijna alles wat je in je badkamer gebruikt een plastic verpakking heeft? Je douchegel, shampoo, bodylotion, tandpasta, het zit allemaal in een plastic tubes of flessen. Maar vervangen is nu makkelijk! In onze zoektocht kwamen we ook uit bij shampoo bars. Inmiddels zijn we helemaal fan en daarom delen we graag de voordelen van shampoo bars met jou!

Helemaal plastic vrij

Misschien wel het grootste voordeel van een shampoo bar is namelijk dat het helemaal plastic vrij is. Geen plastic meer, maar als er al een verpakking is, dan is er alleen een papieren doosje. Een plastic fles minder in de badkamer dus! En als je meteen ook je douchegel vervangt voor een body bar, heb je nog een tube minder!

Goedkoper

Een ander voordeel van een shampoo bar is dat het goedkoper is dan de traditionele flessen. Dat komt omdat één shampoo bar overeenkomt met drie tot vier traditionele flessen shampoo. Daardoor zijn ze dus meestal ook goedkoper!

Natuurlijke ingrediënten

Dat is een plasticvrije shampoo bar goed is voor het milieu hebben we dus al uitgelegd. Maar shampoo bars zijn ook goed voor jou! Ze zijn namelijk veelal gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo worden er vaak natuurlijke krachtpatsers zoals shea, cacao of mango boter gebruikt voor een verzorgd en voedend effect. Naar gelang de behoefte van je haar worden er dan andere ingrediënten zoals kamille, jasmijn of houtskool aan toegevoegd. Op deze manier heb je een natuurlijke shampoo.

Vrij van toevoegingen

Naast het feit dat er natuurlijke ingrediënten gebruikt worden, is een ander voordeel van shampoo bars dat zij vrij zijn van schadelijk toevoegingen zoals SLS en SLES. Beide zijn sulfaten die helpen bij het reinigen en zorgen voor schuim. Echter deze twee varianten zijn heel hardnekkig, kunnen tot uitdroging van bijvoorbeeld je hoofdhuid leiden en kunnen ook irriterend werken. Dit kan leiden tot een geïrriteerde, jeukende hoofdhuid en je haar kan er doffer van worden. Deze twee stoffen hebben wij echt niet nodig, vermijd ze dus liever!

Kortom, vier voordelen van shampoo bars die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor jezelf en je portemonnee! Wat is jouw favoriete shampoo bar? Laat het ons weten in een reactie!