Vegan eten: gezond, snel en makkelijk Vegan eten en met name gezond vegan eten is voor iedereen ontzettend belangrijk om alle goede voedingstoffen binnen te krijgen, en toch blijft vegan eten voor veel mensen een drempel. Terwijl vegan eten eigenlijk de beste optie is om gezond te eten. Ook vegan koken lijkt voor veel mensen […]
vegan eten gezond, snel, makkelijk

Vegan eten: gezond, snel en makkelijk

Vegan eten en met name gezond vegan eten is voor iedereen ontzettend belangrijk om alle goede voedingstoffen binnen te krijgen, en toch blijft vegan eten voor veel mensen een drempel. Terwijl vegan eten eigenlijk de beste optie is om gezond te eten. Ook vegan koken lijkt voor veel mensen een brug te ver omdat het lastig lijkt om eten op smaak te brengen zonder kunstmatige toevoegingen. Vele mensen hebben geen tijd om zelf te koken of ze weten eigenlijk niet zo goed wat ze nu eigenlijk moeten maken. Het gevolg hiervan is dat er vaak voor de makkelijke optie wordt gekozen zoals kant-en-klare maaltijden of dat het eten wordt besteld. En dat is eigenlijk niet zo heel erg gezond ook al kies je voor een vegan maaltijd.

Maar hoe maak je het voor je zelf wat makkelijker en leuker om eens uitgebreid veganistisch te koken? Als eerste is het dat je je prettig voelt in je eigen keuken. Of dit nu een keuken binnen is of een luxe buitenkeuken dat maakt niet uit zolang je er je maar prettig in voelt en alle ingrediënten en kruiden voor handen hebt.

Plan vooruit

Dit is misschien wel de belangrijkste tip voor iedereen. Wanneer je een lange werkdag erop hebt zitten en je dan nog moet bedenken wat je wilt gaan eten wordt er vaak voor een minder gezonde optie gekozen. Vegan eten vergt ook een goede voorbereiding. Je moet vantevoren weten wat je wilt eten en hoe je het moet bereiden. Om die reden kun je het beste vooruit plannen wat je in die week wilt gaan eten en daar van te voren de boodschappen voor doen. Als je met een boodschappenlijstje naar de winkel toegaat koop je ook minder vaak onnodige dingen waardoor dit ook nog eens geld scheelt in je portemonnee.

Ingrediënten

Door meer groenten aan je eten toe te voegen wordt je eten automatisch gezonder, daarnaast kan je ook kiezen voor volkoren producten in plaats van witte granen. Ook kan je rijst eenvoudig vervangen voor zilvervliesrijst of quinoa. Tegenwoordig kan je ook wraps, brood en noedels in de volkoren variant kopen. 

Eigenlijk is er dus veel meer keuze dan je denkt. Verdiep je zelf er iets meer in en zo wordt je maaltijd sneller een gezonde keuze.

Maar hoe maak je het voor je zelf wat makkelijker en leuker om te koken? Als eerste is het dat je je prettig voelt in je eigen keuken. Of dit nu een keuken binnen is of een luxe buitenkeuken dat maakt niet uit zolang je er je maar prettig in voelt.

Auteur

Dit artikel is geschreven door Lizzy, een van de oprichters van VegaVega.nl. Stuur haar een maitje voor vragen en opmerkingen!