Paper & Boo review Dat plastic niet goed is voor het milieu, hoeven wij jou niet meer te vertellen. Daarom zijn we binnen ons huishouden steeds meer op zoek hoe we plastic kunnen vervangen voor beter afbreekbare materialen of gewoon weg kunnen laten. Zo nemen we naar de supermarkt altijd onze eigen tote bags mee […]
Paper and Boo review

Paper & Boo review

Dat plastic niet goed is voor het milieu, hoeven wij jou niet meer te vertellen. Daarom zijn we binnen ons huishouden steeds meer op zoek hoe we plastic kunnen vervangen voor beter afbreekbare materialen of gewoon weg kunnen laten. Zo nemen we naar de supermarkt altijd onze eigen tote bags mee en hebben we rietjes van bamboe. Behalve in de keuken is de badkamer een andere plek in je huis waar veel plastic gebruikt wordt. Ook daar willen we wat aan gaan doen en daarom ben ik gaan kijken welke producten we in de badkamer kunnen vervangen en welke bewuste webshops er op dit gebied zijn.

En zo kwam ik uit bij PAPER & BOO. Ze hebben leuke en handige producten voor op de badkamer gemaakt van natuurlijke en duurzame producten. De meeste van hun producten zijn gemaakt van bamboe, gerecycled papier en tarwestro. Wattenschijfjes en wattenstaafjes wilde ik sowieso gaan vervangen en omdat de verzendkosten van 35 euro gratis zijn heb ik maar meteen wat extra’s meebesteld.

Al hun verpakkingen zijn trouwens volledig biologisch afbreekbaar.Jammer was wel dat er in het doosje nog twee papieren leaflets zaten. Natuurlijk beter dan van plastic, maar voor ons voegde dat niet veel toe en had het ook prima via de email verstuurd kunnen worden.

Wattenstaafjes en wattenschijfjes

Als er twee dingen zijn die wij veel op de badkamer gebruiken en elke dag weggooien dan zijn het wattenstaafjes en wattenschijfjes. En ondanks dat alleen wattenstaafjes plastic bevatten, is verbruiken van grote hoeveelheden wattenstaafjes per maand natuurlijk ook geen goed idee. Bij PAPER & BOO heb ik voor beide vervangende producten gekocht.

Zowel wattenstaafjes als het opbergdoosje voelen plastic, maar toch is het 100% biologisch afbreekbaar. In het begin is het even wennen, maar nu naar een paar dagen kan ik zeggen dat ze net zo comfortabel zijn als gewone wattenstaafjes, alleen gooi je ze na gebruik niet weg, maar maak je ze schoon met water. Doe je dat onder de douche, dan bespaar je ook nog meteen water (denk ik).

De wattenschijfjes zijn een hele set. Pads voor je make-up en je gezicht schoon te maken, maar ook is er een variant om je gezicht te scrubben en een zakje om ze in te wassen. Ze zijn meteen heerlijk in gebruik; wat groter dan het standaard wattensschijfje en ook de scrub variant lijkt zijn werk te doen. Alleen wordt er aangeraden om ze te wassen zonder wasverzachter. Maar omdat ik alles met wasverzachter was en ik het zonde vind om ze apart te wassen, hoop ik maar dat dit niet erg is en gebruik ik het toch.

Bamboe tandenborstel

In de zomer gaan we vaak naar onze caravan en omdat we niet elke keer alles willen meeslepen is het wel fijn om daar ook de basics te hebben. Daarom had ik een extra tandenborstel nodig en ik wilde hier graag overstappen naar een bamboe tandenborstel. Thuis gebruik ik nog een elektrische tandenborstel, maar omdat die meestal enkele jaren meegaan heb ik niet het idee dat dit heel erg vervuilend is. De bamboe tandenborstel werd bezorgd in een kartonnen doosje, wat je eigenlijk niet kunt hergebruiken, maar dat hoeft ook niet in mijn toilettas. De haren van de tandenborstel zijn best zacht, dat is even wennen, want voor mijn gevoel maakt dit minder goed schoon dan een hardere (medium) tandenborstel. Maar op de website valt te lezen dat dit het beste is voor je tanden dus dar vertrouw ik dan op. Het is een prima basic tandenborstel die voor mij ideaal is om als reserve tandenborstel op de camping te hebben.

Bruisballen

Als tweede extraatje heb ik een bruisbal meebesteld voor straks lekker in bad te gebruiken als de zomer weer verdwenen is. Deze bruisballen zijn zoals ze zelf zeggen 100% proefdiervrij, palmolievrij, plastic vrij en vegan. Ik heb gekozen voor de geur kokos, heerlijk tropisch en dat roept bij mij meteen weer zomerse gevoelens op. Omdat ik eigenlijk nooit in bad ga als het zomer is, heb ik deze bruisbal nu nog niet uitgeprobeerd, dus kan ik nog niet zeggen of het een succes is, maar denk het wel!