Ellis Gourmet Burger – review van hun vegan burgers Afgelopen week, waren we uitgenodigd om vegan burgers bij Ellis Gourmet Burger te eten. Ellis Gourmet Burger is een keten op het gebied van burgers en is in rap tempo nieuwe restaurants aan het openen. Hun doel is om verfijnde burgers aan het grote publiek te […]
Vegetarische burgers
Ellies Gourmet burger
Vega burger

Ellis Gourmet Burger – review van hun vegan burgers

Afgelopen week, waren we uitgenodigd om vegan burgers bij Ellis Gourmet Burger te eten. Ellis Gourmet Burger is een keten op het gebied van burgers en is in rap tempo nieuwe restaurants aan het openen. Hun doel is om verfijnde burgers aan het grote publiek te brengen.

Verschillende locaties in Amsterdam

Ze hebben verschillende locaties in Nederland, België en Frankrijk. In Amsterdam hebben ze drie vestigingen, alle drie in het centrum van Amsterdam. Voor ons makkelijk te combineren met een bezoekje aan Paradiso en we hebben uiteindelijk voor de locatie op Gravenstraat gekozen.

Ellis Gourmet staat bekend om hun burgers. Omdat ze ook gewoon vleesburgers serveren, staan ze niet op de restaurant lijst van VegaVega.nl. Echter ze hebben een tweetal vegan burgers die we graag wilden gaan proeven en daarnaast ook nog één vegetarisch burger. Bovendien hebben ze ook andere vegan/vegetarische bijgerechten op hun menukaart staan.  Wij hebben de twee vegan burgers besteld: The Beyond Burger en de Holy Shiitake. Als bijgerecht hadden we the Sticky Cauliflower wings.

De Holy Shiitake burger

Van de Beyond Burger weten we wat we kunnen verwachten en we weten dat deze lekker is. De Holy Shiitake was meer een afwachten wat het zou worden. Het was echter een super lekkere verrassing! Deze burger is gemaakt van een mix van verschillende soorten paddenstoelen. Je kunt heerlijke stukjes shiitake, beukezwam en bruine knop paddenstoelen proeven. Het burgerbroodje was ook heerlijk, licht en met een goede structuur om de sappige vulling te behouden. De grote verrassing waren de Cauliflower Sticky Wings: Gepaneerde bloemkool met zoete sriracha glazuur, sesamcrunch en peterselie. Verrukkelijk gecombineerd smaken en een perfecte textuur.

Snelle en vriendelijke service

Los van de heerlijke burgers waren we ook positief verrast door het vriendelijke personeel. We waren nogal vroeg voor het avondeten en in eerste instantie was er niemand van het personeel die naar ons toe kwam, maar na een tijdje gewacht te hebben werden we goed bediend en was de service snel en vriendelijk.

Al met al een aanrader als je op zoek bent naar een lekkere vegan burger in een restaurant waar ze ook vleesburgers serveren. Wij gaan zeker nog eens terug om nogmaals de Holy Shiitake Burger te eten en vooral ook de Maple Roasted Vegetables te proeven.